Arigatou gozaimasu, Japan

Lol att jag tog med datorn på semestern och ba ”Nu kommer jag äntligen ha en massa tid till att blogga!” Så var jag jättedålig på att blogga 🙁 Men nu är jag hemma igen! Tyvärr; hade lätt kunnat stanna i Japan ett par veckor till. Den här resan var bland de bästa jag gjort i hela mitt 29-åriga lilla liv och jag kan verkligen rekommendera Tokyo VARMT. Finns liksom.. allt! Allt man kan behöva och vilja ha, och lite till. Har egentligen så mycket jag vill säga att jag fnular om jag ska göra något slags Tokyo-guide-inlägg eller om det enbart är lökigt??? Ni är i alla fall hemskt välkomna att fråga om tips, såklart! Här kommer en rätt osammanhängande resumé av mina 12 dagar i en av världens bästa storstäder:

Tobias Norström, TokyoUngefär 50% av resan ägnade vi åt att promenera runt och titta på grejer/i butiker. Hatar man sånt kan man säkert gilla Tokyo ändå, men det finns SÅ MYCKET roliga butiker med massa gulliga, roliga prylar i!!! 40% av resterande tid åt vi mängder av god mat och 10% av tiden sov vi. I grova drag såg det ut ungefär så.

Anna-Carin Zackari, TokyoHelt arrangerad bild där jag dricker iskaffe från vår balkong som vi hade första veckan (med tillhörande lägenhet också, ja). Har druckit mängder av iskaffe. Det var runt 32 grader varmt varje dag och jag trodde innan vi åkte att det skulle ta kål på mig men det har visat sig att så länge det finns iskaffe och öl kan jag överleva 32 grader i en storstad. Här bodde vi på nionde våningen och utsikten var rätt så mäktig.

Naglar, TokyoEftersom jag inte hann göra naglarna innan vi drog gick jag på nagelsalong! Har bara gjort det en gång tidigare och det var när jag skulle vara handmodell (!) 2010. Då fick jag ju inte välja stil, nu fick jag det och då blev det såhär och jag är svinnöjd. Om det inte var för att jag seriöst ser mitt nagelfixande som terapi skulle jag kanske sluta göra det själv och gå på salong i fortsättningen också, för det var himla mysigt att sitta och välja färg och snäckor och sjöstjärnor till detta.

Sashimi, Tokyo

Om någon av er läsare gillar både mat och tjat kan jag gladeligen tjata loss på hur gott käk vi stoppat i våra magar under vistelsen. Här en sashimi på bläckfisk och någon vit fisk jag inte minns namnet på, från resans bästa middag. OKEJ det ser kanske inte mycket ut för världen men jag är väl ingen matfotograf heller B-) Det sjuka är också att den godaste maten var den billigaste. Nej vänta det sjukaste var hur många som jobbade på den här restaurangen! De var bara tre pers och stället var fullknökat och ändå lyckades de laga asgod mat och vara trevlig mot alla och när vi gick sprang en av dom ikapp oss med en godisburk och ba ”Ta en karamell!” Människor som ids springa ikapp mig med godis efter att ha försett mig med ljuvlig mat hamnar på en särskild VIP-avledning i mitt hjärta.

31st_floor_view, Tokyo, 30 grejer innan 30Efter en vecka flyttade vi ut ur vår Airbnb-lägga och niovåningarsutsikt och in i ett hotellrum med trettioenvåningarsutsikt. Jag blev helt knäpp i skallen av att se det här och fatta att jag på rikt inte såg slutet av staden. Att den är så stor. Tobias pekade lååångt bort i fjärran och ba ”Ser du bron där? Den går över till andra halvan av stan.” Min hjärna ba ?!??

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30I fönstret med den utsikten kunde man sitta och dricka bubbel iklädd kimono, så det gjorde vi, och så beställde vi room service. Det var precis så härligt som det låter. När jag i höst skrotar omkring och deppar över att allt är mörkt och trist ska jag plocka fram minnet av den här dagen och använda det minnet som en snuttefilt. Övrig kommentar till den här bilden: mitt hår har blivit så sabla blekt?! Inte bara under resan utan långt innan dess. Att hålla mig till grej 9 – ha hårfärgningsuppehåll hela året – kommer ej vara en fröjd för min utväxt -_-

Nu har det snart gått 2 dygn så vi kom hem och min jetlag är på nivån pigg mellan 4-9 på morgonen sedan är jag som ett paket överkokta nudlar under dagen. Har väl också att göra med att det kändes tråkigt att komma hem. Men något som känns kul är iaf. att fortsätta med listan! Och att skriva om det givetvis. Ang. rubben så betyder ”arigatou gozaimasu” tack, för tacksam ÄR jag.