Grej 1: Körkortet

Eftersom det är extremt ojämn nivå på grejerna jag ska (försöka:)) göra kommer jag inte beta av dom i någon specifik ordning, men jag vill ändå börja berätta just om grej 1 a.k.a. körkortet eftersom det var det som gav mig idén till att starta den här bloggen. Jag har SÅ länge velat ta körkort och ca sjutti tusen gånger sagt “I sommar ska jag göra det” men av sjutti tusen olika anledningar har det inte blivit av.

“Men HUR kan du vara från Norrland och inte ha körkort?” kanske ni tänker. Jag får nämligen höra det varje gång jag berättar för någon som vet att jag är från Norrland att jag inte har körkort. Det är ju light provocerande samtidigt som det är en helt rimlig fråga. De flesta jag känner från Umeå tog körkortet typ samma dag som de fyllde 18 – det är väldigt smidigt att kunna köra i en stad som Umeå – men det blev liksom bara inte för mig. Sen flyttade jag till Stockholm och har inte riktigt haft behov av att köra bil. Tills nu? Det känns så knäppt att jag inte vet hur man gör något som är så bra att kunna. OCH verkar roligt! Och eftersom det tycks gå lite trögt för mig att få tummen ur är det väl rimligt att jag outar mina planer för www så att det blir lite mer press. Jag har t.ex. bara övningskört en (1!) gång i mitt liv, då såg det ut såhär:

*nöjd att jag inte kvaddade bilen*

Jag vet att det är några andra som läser det här som är sugna på det rosa kortet, så jag undrar om inte ni körkortsägare kan fundera på lite praktiska tips att dela med er av? Typ om det finns något klassiskt nybörjarmisstag som är lätt att råka göra?! Vore guld!