Grej 21: Läsa Det andra könet

Grej nummer 21 av mina 30 grejer innan 30 är att läsa Det andra könet av Simone de Beauvoir. För den som aldrig hört talas om boken kommer här en liten sammanfattning jag helt skamlöst klippte rakt av från Bokus:
Simone de Beauvoirs sakliga, tankeväckande och roliga uppgörelse med manssamhällets alla myter om kvinnan utkom 1949. Idag har hennes bok om kampen för kvinnlig frigörelse och likaberättigande blivit en efterfrågad klassiker, en ständig inspirationskälla för den moderna feminismen och för alla som reflekterar över frågor om kön och könsskillnader.

Den här boken har alltid (eller så länge jag kan minnas i alla fall) varit närvarande i mitt liv men jag har aldrig läst den. Den har funnits i mitt barndomshem och det har refererats till den i en mängd olika texter jag läste när jag pluggade, så jag har liksom fattat att den är lite utav en Big Deal. Men jag har aldrig läst den vilket gör att jag börjar bli rätt nyfiken. För att ge er en bild av vad jag vanligtvis läser fotade jag häromdagen två böcker jag har haft igång på sistone:

Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån, Bodil Malmsten. Evig natt, Michelle Paver.1) Evig natt av Michelle Paver: Tillsammans med några kompisar har jag en bokcirkel där vi bara läser skräck/spökhistorier och den här gången blev det denna ganska korta och lättlästa som utspelar sig på Spetsbergen (spökfaktor 4 av 5, betyg 3 av 5).
2) Den dagen kastanjerna slår ut är jag långt härifrån av Bodil Malmsten: Efter att jag i vintras läste ut Priset på vatten i Finistère (också av Bodil) var jag helt DRABBAD. Jag kände lycka för att jag älskade hennes sätt att skriva så mycket och sorg för att jag inte fattade det här förrän efter hennes död. Jag blev liksom ledsen över att jag inte hade någon chans att berätta det för henne?!? Hur som helst så klev jag in i första bästa bokbutik efteråt och bad om vad som helst så länge det var skrivet av Bodil. Så blev det den här. Har haft igång den sedan dess men livet har kommit emellan etc. så är inte färdig än. Men ibland öppnar jag den, läser, så stryker jag under partier jag gillar med en kulspetspenna och tänker att jag säkert kommer ha användning för de där markeringarna någon dag.

Evig natt, Michelle PaverI alla fall så har jag sett till att läsa så mycket som möjligt i helgen, vilket ledde till att jag igår efter ultimata gubbmyset (folköl och bok på soffan B-)) blev färdig med Evig natt. SÅ: nu borde jag ha tid att sätta igång med Det andra könet. Frågan är bara i vilket format jag ska skaffa den för att jag inte ska glömma att läsa? Jag gillar att ha en riktig bok att hålla i men det blir ju sjukt meckigt att släpa på tuben, eftersom jag har förstått att Det andra könet är ganska tjock hehe.