Grej 23: Komma över min fylld-pasta-fobi

Välkomna till den konstigaste punkten på listan!
..eller ÄR det grej 30: Skriva ett testamente?
Jag kom på att jag skulle skriva om det här eftersom jag ikväll fick följande mumsiga middag serverad helt oförtjänt:

Pasta, 30 grejer innan 30

Onsdagkväll 19.53: Linguine med shiitake, svampinjoner, citron, persilja och vitlök. SLURP.

Nu är det såhär va, att jag älskar pasta. Och det MÅ vara så att jag är en flitig användare av ordet ”älskar” så jag kanske säger det ofta om mycket, men vafan; jag älskar mycket! Och jag älskar verkligen pasta. Gör ni också det? Bra, då fattar ni varför det stör mig så sabla mycket att jag inte kan äta fylld pasta.

Låt mig ta er tillbaka i tiden till år 2000. Jag är 12 år gammal och har precis börjat utvecklas från att vara Provocerande Petig med mat till att bli Normalpetig. Gillade inte mycket. Alls. Blir nästan rörd när jag tänker på hur gött det är att ha blivit vuxen och nu vill smaka allt möjligt?! Hur som helst: det serverades någon form av tortellini i mitt hem och jag skulle för första gången NÅGONSIN ha parmesanost på maten. Stort steg! Öste på! Tjoffade in i matluckan! Smaskens! Men osten hade gått ut! Och jag blev jättemagsjuk! Verkligen jätte! Sedan dess har jag haft så g-ro-va problem med fylld pasta att jag nästan skäms. Jag har varit på middagar och det har serverats fylld pasta och jag har blivit alldeles svettig och inte vetat vad jag ska göra. Har smakat och blivit besvärad. Såhär kan vi inte ha det. Det har gått 17 år och jag måste ba Släppa Det. Därför tänker jag såhär: jag kanske borde gå till ett ställe där de har så utsökt fylld pasta att jag inte tänker på min töntiga fobi? Eller kanske göra EGEN fylld pasta, hemma, fast vänta det kändes superjobbigt (en blygsam notis om att jag inte är så Hemma i Köket). Jag ska reka lite om det finns något ställe i Stockholm som serveras en tortellini eller dylikt som får en att glömma forna magsjukor. Hör av er med era tips!

Spara