Grej 25: Göra en resa ensam

En av mina bästa grejer på listan!!! Hittills i alla fall! Det kanske blir sämst?!? Förhoppningsvis inte! Jo, det är såhär va, att jag ALDRIG har gjort en ensamresa. Och med ensamresa menar jag att jag åker ensam till en plats där ingen väntar på mig eller kommer och besöker mig, och befinner mig där i mer än ..tja, ett dygn i alla fall. Tror ni förstår hur jag menar?

Jag tycker om att göra grejer på egen hand men tänkte aldrig ens på att resa ensam förrän jag var 25, typ, och det var även då jag träffade min sambo. Så när det är dags att åka någonstans gör jag det gärna med honom. Men jag är så SJUKT PEPPAD på att semestra solo! Hade först tänkt att jag skulle kombinera den här punkten med grej 16; Åka till Kiruna, men dels så känns det roligare att göra ensamresan till ett annat land, plus att min syster var pepp på att följa till Kiruna och det är för roligt för att låta bli.

Det enda jag gjort som ens NOSAT på att vara en ensamresa var i september när jag åkte till Kroatien på bröllop. Jag tog mig till Hvar på egen hand och var den enda jag kände på hotellet, men eftersom några av mina bästa vänner befann sig på ett hotell ca ett stenkast ifrån och jag hängde med dem 98% av dygnets vakna timmar så räknas det inte riktigt som en ensamresa.

Hvar, Kroatien, 30 grejer innan 30

Jag (H)var noga med att boka utsikt från rummet pga tänkte det skulle va deppigt att vara ensam OCH behöva stirra in i en vägg?!? Så tacksam att jag resonerade så för ja, det här var inte förskräckligt att blicka ut över på morgnarna.

Sara Lailasdotter, Anna-Carin Zackari, Caroline Larsson, Tove Jusic

Här bjuder jag på: MIN STELASTE POSE 🙂 Så oklar look. Men skit i det och kolla mina tjejer? Asså, fattar ni hur underbara de är? Det här är från möhippan två dagar innan bröllopet. Sara, jag, Carro och Tove (tze bride).

Nu behöver jag tips från er, bästa favvoläsare!! Var ska jag åka? Det kommer troligtvis bli en bra bit in i framtiden pga andra resor som ligger i pipen och att det ska klaffa med ledighet etc. Mina önskemål behöver ni inte ta hänsyn till i ert tipsande (fire away bara!) men som jag själv förhåller mig lite efter:

 • Ställe jag aldrig besökt tidigare
 • Inte för långt bort (pga lär behöva bli en weekend)
 • GÄRNA god mat. Uppskattar verkligen att kunna äta gott, särskilt om jag är ensam.

Nu ska jag kolla på Lost och måla naglarna. ELLER American Gods, eller båda. Men måla naglarna definitivt. Puss!

 • Clara

  Åkte själv ner till Kreta en vecka i våras, och det var way better än jag någonsin hade kunnat tänka mig! Valde soligt ställe pga då behöver man inte göra annat än lapa sol, läsa böcker & lyssna på podcast hela dagarna (om du inte jättegärna vill gå på upptäcktsfärd), tog hotell med all inclusive pga slippa leta restauranger själv till varje måltid och valde ett boende med pool som låg på/vid stranden för att inte vara tvungen att gå längre sträckor själv (då jag inte visste hur omgivningen skulle vara). Var HELT fantastiskt i fem dagar, sen relativt ensamt i två. Så en långweekend rekommenderas & du kommer känna dig så jäkla power:ig när du kommer hem 🙂 Kan tilläggas att jag är 26 & aldrig heller hade rest helt själv förut, men utan tvekan kommer göra det många fler gånger!

  • Alltså känner sån GLÄDJE över det här ultimata myset du beskriver!!!! Det låter så härligt! Fattar att det blev ensamt efter fem dagar, men även: kanske lite skönt att liksom få bli less också? Eller jag vet inte. Ibland kan det ba va gött att få längta tillbaka till sällskap!

 • Stina

  Gjorde en soloresa till Thailand för tre år sedan, under lågsäsong (månadsskiftet aug/sept). Två veckor av meditation, knäppt god och billig mat, lite begränsat utbud i aktiviteter men inte så att det deppade mig. Läste alla pocketböcker jag inte läst.
  Och i-n-g-a grader av turisthets. 🙂

  • Men guuuud vad nice, ursäkta klyschan men det här lät verkligen som balsam för själen <3

 • Ida

  Jag har rest själv några gånger och tycker att fyra dagar funkar ensam, sen får jag sällskapsbristpanik. Jag skulle åka när/dit det är varmt, för att kunna vara ute mycket och strosa runt gör världsstor skillnad. Även om du bara åker på en helg skulle jag ta mig mot medelhavet och inte bo i en jättestad. För mig var alltid de värsta stunderna att äta ensam, men med öppna och nyfikna ortsbor börjar folk prata med en ändå, servisfolket stannar lite extra och ibland blir man även bjuden över till annans bord eller nån grej senare/nästa dag.

  • Ja men åh vad bra! Det låter perfa med 4 dagar, har även tänkt någonstans kring medelhavet. Låter även urhärligt att få lite extra tid med servisfolk och bonda med bordsgrannarna!

 • Josefine

  Hej A-C!
  Så fin blogg du har börjat skapa! Kul!!
  Och denna punkt på din magnifika lista ligger mig varmt om hjärtat 🙂 var i NYC i tre veckor själv – läskigt men också kul och stärkande. Men det funkade nog himla bra pga dansfokuset, jag åkte dit för att ta massa dansklasser helt enkelt. Nästa grej jag skulle vilja göra är en yogaresa. Liksom det är ju till för att göra sin egna grej och säkert möjlighet att träffa nya fina personer med samma intresse! Yogaakademien har väl både resor till Indien men också Frankrike – mer i enlighet med ditt önskade avstånd. Sen kanske du inte e pepp på yoga heje. Men temaresa e ju urkul!! Som tips. Nu blev det långt, sitter på trist flygplats:) ses på fredag!! Kram Josefine (liliths union)

  • JOSSAN vad glad jag blev att du hittade hit!!!! Och vill höra mer om dina tre veckor i NY! Känns som det måste ha varit så mäktigt. Jag tror också temaresor är jättebra, har typ aldrig hört om någon som varit besviken på en sådan!? Guu vad svårt, finns så mycket roligt att välja på. Vi pratar mer om detta på fre. KRAM!

 • Anna-karin

  Hej!
  Åk nånstans i Italien som du inte har varit på!
  Vart som helst kommer vara magiskt.
  Jag gjorde det och satt på restauranger och ensam-åt med en bok, drack ett eller flera glas vin och bara gottade mig. Jag såg mig själv utifrån som på en film, och det var sååå härligt och fint.

  Också najs att kunna shoppa själv och kolla museum eller vad man nu gillar i sin egen takt.
  Kör hårt!

  • Sjukt att vi heter samma sak o du precis beskrev min dröm!!!!!! Det är _EXAKT_ det där jag är ute efter. Fyfan vad pirrigt peppig jag blev nu!

 • Mallorca lätt! Kör en solig weekend i Palma stad med 2 pocketböcker så e du klar, där kan du även äta paella och dricka sangria. Jag reser ensam 1 vecka varje år, älskar det och rekommenderar det verkligen.

  • Hallå vad mäktigt att du gör det en vecka varje år!!!! idol! Även sugen på Mallis då det är många i min bekantskapskrets som varit dit senaste året o verkar ha besökt så gaalet fin natur.

 • Sara

  Så pepp på att följa dig på detta, för jag har TÄNKT att jag göra samma grej men är liksom lite feg. Om inte Norrland är ett alt tycker jag Budapest! För det är fett, billigt, god mat och finns ett nice varmt bad där man kan ligga å guppa. Lagom stort för ett par dagar. Ta tåget dit?

  • men du VÅGAR!!! jag lovar!! vore så himla roligt o följa om du gjorde samma grej! och vad kul att du säger Budapest för det står faktiskt på min lista över förslag, just för att det verkar väldigt prisvärt. Soft också att kunna åka tåg, MVH en som skäms lite för alla flygutsläpp:/