Grej 6: Hjärt-lungräddning

Hjärt-lungräddning är en grej jag tidigare i livet tänkt typ “coolt att kunna” om, tills jag häromåret arbetade på Svenska Röda Korset. Röda Korset jobbar nämligen (bland en massa andra superbra grejer) med att ge kurser i första hjälpen, och ju mer jag fick lära mig om hur det hjälpt en massa människor desto tydligare blev det hur OERHÖRT bra det är att själv kunna ge det. Man kan såklart inte lära sig allt här i världen men för mig är hjärt-lungräddning en sån grej som jag verkligen vill kunna för att Vara Redo om någon, ja, behöver hjärt-lungräddas helt enkelt.

Jag hade tänkt ta en kurs medan jag jobbade på Röda Korset men det blev aldrig av, så därför kändes det givet att ha på listan. Men tills dess kan man kika på denna steg-för-steg som jag hittade på favoritsajten 1177 (älskar Vårdguiden!?! MVH vuxen).

hjärt-lungräddning steg för steg, 1177, Vårdguiden

Den som är intresserad av att veta mer om just Röda Korsets första hjälpen-kurser kan läsa mer här!

Spara

Spara

Spara