Grej 9: Ha hårfärgningsuppehåll hela året

”Vilken BEFRIELSE det kommer vara!” sa min ömma moder när jag berättade för henne att jag inte ska färga håret på minst ett år. Grej nummer 9 är alltså något jag Inte ska göra, OCH som även känns som det svåraste på hela listan om jag nu ska vara ärlig (vilket jag väl ändå ska vara). Varför är det då en grej att inte färga håret under ett år? kanske ni undrar. Jo det ska jag be att få tala om, att jag har nämligen ett självdiagnostiserat hårfärgningsberoende. Ok det låter så allvarligt, men det är inte sunt hur ofta jag vill byta hårfärg!! Vi snackar att det tar upp på tok för mycket av min tankeverksamhet. Tanketid som hade kunnat gå åt viktigare, vettigare saker. Även om jag inte byter färg prick stup i kvarten sker ändå tillräckligt mycket experiment för att både håret och plånboken ska bli helt stackars. Därför gick jag ett par dagar innan min 29-årsdag till frisören och bad om en hårfärg som funkar med min utväxt. Och vet ni?? Det känns redan så saabla skönt.

Fördelar med detta högst odramatiska projekt: Mitt slitna, deprimerade hår får vila, mina hårfärgspengar kan gå till roligare saker (uhm, typ körkortet) och människor i min omgivning slipper bli förvirrade när de ser mig.

Förväntningar: Jag kommer känna mig grå och trist i höst, krisa någonstans kring jul ev. köpa en toning och bara ha gömd i garderoben som tröst för att någon gång till våren ba embracea min naturliga hårfärg. Fan vad skönt det vore!?!

För att ge er en bild av vilka färger jag brukar slitas mellan tänkte jag att vi skulle ta en titt på den lilla bit av människans historia som är mitt hårliv, varning för selfiefest:

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Godisfärgat, vår -15

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Christina Aguilera-lager, sommar -16 (denna var fan riktigt go)

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Rött, sommar -14. En av alla ggr jag haft rött, det är den SMITIGASTE hårfärg man kan ha.

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Brunt, sommar -15. Ser nöjd ut men hade panik 🙂

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Urtvättat rosa som var möjligt tack vare liivets bästa hårinpackning!!! Alchemic conditioner red från Davines. Kan varmt rekommendera. Sommar -16.

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Kallar denna Blond Olycka för det var precis vad det var. Vår -17.

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Och här kommer den.. MIN FAVORITFÄRG! Urtvättat rött vår -14. Älskade dumma asknepiga nyans. Jobbig som fan att få till men jag älskar den av hela mitt hjärta.

Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30

Sist men icket minst: såhär ser jag ut nu. Eller gjorde iaf. för en vecka sedan! Vi får se hur det ser ut om ett halvår!?

 

Spara