Jobb, fir och våffla

Blev ett inte helt alldagligt avslut på förra veckan och vill gärna dela med mig av anledningarna till det:

I fredags hade jag besök på jobbet av Olof och Sarah som håller på att spela in en serie som heter ”Vad jobbar du med?”. Den handlar om (GISSA!) vad olika personer jobbar med, så vi snackade lite om vad jag gör under dagarna men framförallt hur det kom sig att jag liksom ”blev” pr-konsult och vad en annan som vill bli det kan tänka på.

Känns svinkul och asläskigt att mitt jobb-jag ska tittas på av massa främlingar, men jag tycker det är en jättebra grej att göra en serie av för herregu vad det inte är lätt att veta vad man ska bli när man blir stor. Vill verkligen understryka vikten av att man pratar med alla möjliga om det och provar sig fram. Jag fattar inte att det inte fanns mer info om hur många olika yrken som finns när jag gick i skolan. Man ba ”Ok jag kan bli läkare eller journalist eller ingenjör.” Fattar ni hur många roliga spännande jobb som finns liksom? Och att jobb kan vara roligt, det fattade jag aldrig riktigt heller när jag var yngre. Tänkte inte heller på att det var tråkigt, utan tänkte mest Man måste jobba så att man kan betala mat och hyra och tandkräm. Glöm inte heller att man kan byta bana. Vissa är frisörer tills dom är 40 och sadlar sedan om till revisor. Tack att vi lever i en del av världen där så mycket är möjligt, även om vi uppenbarligen har en hel del att styra upp i vårt samhälle u knowwwwww.

Sen hade jag möte med mina chefer och då såg det ut såhär, jag behövde ba visa en bild på det om någon av någon anledning skulle få för sig att vi inte vet hur man fikar på vårt kontor.

Karin Winther, Kristofer Ahlström

I lördags skulle jag gå på Gröna Lund med Hanna men regnet öste ned så vi strosade i butiker istället. Sen gick jag till Karin och Kristofer (gulliga människorna ovan) och firade att de har förlovat sig! Då hade det slutat regna också, så vi kunde sitta på innergården och dricka helgdricka. Sen gick jag och Tobias till en hattfest men fick inte med mig några bilder därifrån tyvärr. Otroligt synd då det bl.a. var två pers som hade hattar föreställande små basketkorgar.

Igår firades en annan viktig grej, nämligen att min systerbonusson (a vi säger att det är ett ord) fyllt 12! Vi spelade Laserdome och jag fick fucking träningsvärk av det, så ofattbart skamligt, men det var svinkul.

Här är dom viktigaste barnen i mitt liv i en bild.

Känns så märkligt och fint att jag som aldrig haft småsyskon helt plötsligt är en sån som ser andra växa upp. Att det funnits en tid då jag var barnvakt åt den där långa killen och läste sagor för honom innan han skulle sova. Nu läser jag sagor för den lilla istället. Minst en gång om dagen tänker jag att det är så fruktansvärt läskigt att man kan älska barn så mycket och vara så rädd att något ska hända dom. Sen tänker jag Hur läskigt måste det inte då vara att va förälder?!? Och så säger jag till Tobias att jag inte kan hantera så stora känslor och att vi kanske bara borde vara såna som har hundar istället för barn. ¯\_(ツ)_/¯

Sen åt jag en våffla med vispgrädde och chokladsås. Det var den helgen!