Semester efter semestern

HÖRNI alla ni som har jobbat hela sommaren eller precis börjat/snart börjar jobba igenglöm inte det här viktiga att sommaren fortfarande finns varje liten stund ni är lediga och vill att ni njuter av den tills ni knappt står ut med sol och plusgrader längre!! Jag blev så deppig när jag i veckan fick ägna mina två sista semesterdagar åt att ligga i sängen med groteskt halsont, men sen hade jag sån lyxigt semesteraktig helg nu att jag känner att jag liksom fått kompensation för min trista tisdag och onsdag.

Eira DalleI fredags åkte jag ut till Ingmarsö där Elin och Eira hämtade upp mig med båt, sen körde vi till Elins familjs stuga. Det hade ösregnat i Stockholm hela dagen så det kändes deluxemys att det var gott kvällsljus ute i skärgården och vattnet var såhär spegelblankt och lent. Vi käkade middag och drack vin och satt utomhus tills myggen blev för intima med oss.

I lördags morse var det som om planeterna stod i linje för dels sov jag till halv tio vilket händer typ en gång i halvåret (nej men ni fattar inte hur dålig jag vanligtvis är på att sova ut) och så fick vi sånthär GOSIGT VÄDER! Så vi tog ett morgondopp innan frukost eller fast det kanske heter lunch om det äger rum 11:30?

Sen åkte vi och handlade kronärtskockor för vi kände väldigt starkt sug efter kronärtskockor, och efter det hängde vi ute på verandan och lyssnade på Lisa Ekdahls sommarprat. Jag fick kämpa så hårt från att börja böla för jag klarar inte riktigt av när folk pratar om familjemedlemmar som har dött, även fast jag vet att det är superviktigt att prata om just sånt. Men anyways, kolla min fina Arielhandduk? Köpte den i Tokyo när jag trodde att jag skulle få leva badstrandslife men det blåste så mycket på stranden att handduken aldrig riktigt fick uppfylla sitt livsöde (…att torka min kropp?) På kvällen åt vi våra kronärtskockor och färska vårrullar och tittade på film och tja, inte mer än just det.

Elin Tedengren

I eftermiddags skjutsade Elin mig och Eira till färjan eftersom vi behövde återgå till stadslivet. Mitt ansikte har i bilden panik över att jag glömt ta på mig solglasögon, då himlens strålkastare inte direkt var nådig vid fototillfället. Men inombords är jag lika glad som Elin ser ut att vara här, eftersom en helg fylld av att såsa omkring med vänner i naturmiljö toppad med havslukt inte direkt gör någon olycklig. Skulle kunna gå genom eld för att få tag i ett hus ute i skärgården men antar jag måste vara vuxen istället och bara Börja Spara Pengar.

Förutom att grubbla över hur länge jag måste spara för att kunna köpa skärgårdshus har jag också fnulat en del under helgen på hur jag ska lägga upp hösten. Man behöver ju inte vara mästerdetektiv för att inse att det går lite segt för mig att komma igång ordentligt med mina listgrejeroch vips lär det väl vara julafton typ!? Jag behöver framförallt sätta fart på körkortet väldigt snart, eftersom några av er läsare var både kloka och snälla nog att påpeka att det faktiskt kan komma att ta rätt mycket tid. Nu är jag extra tacksam över att jag gjort den här bloggen offentlig så att jag liksom får lite eld i baken av att ha sagt att jag ska göra grejer innan en viss tidpunkt, nu måste jag ju faktiskt sätta igång.

 

Spara

  • Hej, igen!

    Jag tog körkort i torsdag förra veckan. Köpte ett ”large-paket” med 25 lektioner och bokade in 3 körningar i veckan direkt efter jobbet, laddade ner ”elevcentralen” på mobilen och gjorde teoritesterna på väg till- och från jobbet varje dag, samt en gång innan sovdags! Det tog mig 8 veckor att bli klar! Tips: boka en körskola nära jobbet för att få in det i kalendern utan bök och stök! KBK, för det är SÅ JÄVLA KUL!!!! /Jenny

    • GRATTIS TILL KÖRKORTET!!! Såå grymt! Och tack för tipsen (laddar ner elevcentralen i skrivande stund). Det är ju svinbra att ha något att plugga på väg till och från jobbet. Blir även SÅ lättad att få höra att du klarade det på 8 veckor! Har inte så höga tankar om mig själv men blev lite nedstämd av tanken på att det skulle kunna ta mig ett halvår (fast blir det så är det väl inte heller hela världen – är bara så sugen på att det ska gå snabbare). Tack igen och verkligen megagrattis!