Tokyo

God morgon från en som lyckats sova en normal natt för första gången sedan GUD vet när!!! (onsdag förra veckan). Har haft jetlagens mamma senaste dagarna men det är såklart ett lyxproblem och även ett pris jag gärna betalar för att få vistas i den här staden. Kom till Tokyo i fredags förmiddag och kan inte för mitt liv fatta att det redan är TISDAG *skriet-emojin* Har starka misstankar om att tiden fungerar annorlunda i Japan. Det kan förstås också bero på att det är så satans gosigt här att jag glömmer både tid och rum, men vill ändå hålla fast vid möjligheten att jag befinner mig i ett helt annat tidsuniversum än hemma.

Shibuya_station, Tokyo, 30 grejer innan 30Vi bor typ 7 minuters prommis från Shibuya Station, där det ser ut såhär. Här finns också den berömda statyn över den berömda hunden Hachikō som följde sin husse till och från stationen varje dag, tills en dag då husse hastigt gick bort mitt under arbetsdagen och aldrig kom tillbaka. Då FORTSATTE Hachikō sitta och vänta på husse på stationen varje dag och ja, nog har man väl blivit rörd över sämre historier.

Meiji Jingu, Tokyo, 30 grejer innan 30I lördags gick vi till Meiji Jingu som är en shintohelgedom. Precis när vi klev in kom det här bröllopssällskapet gående. Omäktigt var det inte. Kände oerhört stark beundran inför alla uppklädda (särskilt bruden) med tanke på att det var 32 grader varmt och jag praktiskt taget höll på att rinna bort trots att jag var klädd i minst fyra lager färre plagg än människorna i bröllopssällskapet.

Tobias Norström, Anna-Carin Zackari, 30 grejer innan 30I söndags var vi till Shimokitazawa där vi bl.a. besökte en arkadhall med ljudnivå tinnitus och tog så här fina bilder i fotoautomat. Fatta att det kostar typ en ziljard att ta vanligt grått passfoto i automat i Sverige och här kostar det 30 spänn och man får både len hy, kattöron och ostbitar på köpet. Är beredd att lägga hela semesterkassan på det här nöjet.

Ichiran ramen, Tokyo, 30 grejer innan 30Igår åt vi ramenlunch på Ichiran. Man ploppar in kosing i en automat och klickar sen på olika knappar som visar vilken mat som finns att välja på. Sen får man biljetter som man lägger på sitt bord, de plockas upp av personalen som sedan ställer in maten via luckan bakom bamburullgardinen vid bordet. Fiffigt OCH gulligt OCH gott! Man kan även stänga luckor på sidorna om sig så man får vara ifred med sitt slafsande, för ramen ska ätas slafsigt något annat alternativ finns inte.

Spring Valley Brewery, Tokyo, 30 grejer innan 30På eftermiddagen åkte vi till Daikanyama och gick till Spring Valley Brewery och hade ölprovning! Trodde av oklar anledning att den mörkaste skulle va sämst men den var överlägset godast. Tänk er att Öl och Kaffe har en härlig natt tillsammans och 9 månader senare föder fram en dryck. Så smakade den.