Världens Sämsta Vegetarian tackar för sig

Sista dagen av november – även känd som min kött- och alkoholfria månad – lider mot sitt slut! Alla som trott att jag är gravid kan med andra ord sitta ner i båten igen.

Vilken värdelös vegetarian jag varit. Dels för att jag ätit bjudfisk tre gånger men häromveckan totalglömde jag också att jag körde veg?? Och köpte fiskgryta hux flux till lunch. Fattade inget förrän jag en bit in i måltiden ba ”oj vad längessen jag åt med sån aptit!?” och insåg att det var för att jag inte ätit fisk på så länge. Men jag har en lösning på detta och det är att jag får klimatkompensera under december och köra några extra helveggiga dagar. Borde väl funka? Ok, bra, tack.

En annan grej som bidrar till att jag känt mig som en usel vegetarian är att jag varit SÅ dålig på att tänka ut hur jag bör äta för att få i mig allt jag behöver. Jag har ju ca 7% fantasi när det kommer till matlagning och när jag köpt färdig mat har det alltid blivit någon sallad som kanske kunde behövt lite mer protein. Det är ju inte som att jag vanligtvis bara moffar i mig kött och nu varit handikappad utan det, men att lägga om kosten innebär ju att man måste tänka annorlunda och jag har helt enkelt varit alldeles för slö på den fronten. Beställde vegetarisk matkasse som stöd men den har varit ganska stor besvikelse, DOCK innehöll den senast jordnötsbiffarna ovan. Jag hade aldrig käkat jordnötsbiffar tidigare men de var myycket trevliga att göra burgare av ihop med en go tzatzikiliknande dressing!! Vill understryka att det ju finns massa bra vegmat och att äta vegetariskt (eller rättare sagt veganskt) är Framtiden eftersom planeten kommer dö annars, jag är bara långsam på att anpassa mig.

Något jag inte fuskat med är i alla fall alkoholen (hade varit ganska sorgligt om jag inte kunde hålla mig borta från det under en månad?!) Sist jag skrev om det här gnällde jag lite över att alkoholfria alternativ inte känns så skojiga men den här alkoholfria mojiton jag drack på Pinchos i lördags smakade tyyp som en helt vanlig (god!) mojito. KAN också hända att jag tyckte det för att jag inte druckit mojito sen jag var typ 23 och glömt hur det ska smaka, hehe. Men jag vill i alla fall slå ett slag för de alkoholfria drinkarna. Alkoholfri öl finns det massa goda av men vin har jag inte ens gett mig på eftersom det enligt säkra källor ”smakar saft” och då dricker jag väl hellre ett glas vanlig saft istället.

Så, imorgon får jag äta kött och dricka alkohol, men jag hade faktiskt trott att jag skulle vara mer sugen. Känner liksom att det kvittar? Det ska såklart bli kul att liksom ha fler alternativ, men LÄNGTAR inte direkt efter något särskilt. Känns ändå ganska hoppfullt. Det är väl ett kvitto på att även en MatLatmask som jag kan skära ner på onyttigheterna.

Spara